Prázdninové poznávání (příměstské tábory pro děti z Ukrajiny)

Ve městě Kopřivnici je aktuálně dle statistik 497 občanů z Ukrajiny, kteří přišli po začátku konfliktu na Ukrajině. Část z příchozích již měla v Kopřivnici zázemí skrze rodinu a známé, kteří zde už dříve pracovali. Velká část z příchozích je zaměstnána, děti navštěvují školy a adaptační skupinu. Přibližně 60 lidí navštěvuje jazykové kurzy, které pořádáme v rámci centra pro uprchlíky. Mnoho rodin doufalo, že se na léto již vrátí domů na Ukrajinu, situace je však donutila zůstat. Farnost se proto rozhodla pro organizaci letního příměstského tábora pro děti ve věku od 7mi  let ve všech pracovních dnech měsíce července a srpna 2022. Počet dětí byl až 10. Děti byly ve věku 7-14 let. Tábory probíhaly každý pracovní den od 4.7. do 31.8. Tábor byl zaměřen na poznávání města Kopřivnice a okolí. Součástí byly volnočasové aktivity (koupaliště, hry apod.). Téměř každý den děti navštívily nové místa, muzea, rodiny, města v okolí. Zázemím byla fara v Kopřivnici.

program: Z Ukrajiny mezi nás
realizátor: Římskokatolická farnost Kopřivnice