Proč to děláš, vždyť tě to semele

“Roky slýchám jednu a tu stejnou otázku: ´Proč to děláš, vždyť tě to semele´. Tak proč? Protože mi to přijde sakra důležité a naplňuje mě to. Jsem přesvědčená, že kvalita našich životů se odvozuje od kvality našich širších vztahů. Pečovat o své okolí je i o přebírání zodpovědnosti. Zatím se semletá necítím, ale být dnes politikem či političkou je vážně náročné a má to dopady i na naše rodiny.”

Petra Korlaar je absolventkou druhého ročníku programu Nebojme se komunální politiky. V roce 2011 se ze zahraničí vrátila do České republiky a usadila se v Mikulově. Řadu let tu pracovala v kulturní sféře, pracovala pro přední zahraniční média a částečně působila i jako pedagožka na místním gymnáziu. Do programu Petru přivedl zájem o místní komunitní aktivity a také možnost potkávat stejně naladěné lidi. “Vědomí toho, že mám s kým sdílet své pocity, konfrontovat myšlenky i dělit se o nápady, posiloval mou důvěru i odhodlání.”

Petra se ve volbách v roce 2022 stala zastupitelkou města Mikulov. Její angažmá však nekončí na městské úrovni, v červnu 2024 kandiduje do Evropského parlamentu, kde chce prosazovat svobodu médií a podporovat vzdělávání a rozvoj kreativních kulturních průmyslů. Nabyté zkušenosti z práce v zastupitelstvu Petra předává dál, v letošním ročníku programu se stala mentorkou jedné z nových účastnic.

O programu Nebojte se komunální politiky se více dozvíte na tomto odkazu.