Na startovní čáře

MALÉ GRANTY NA PODPORU SOUSEDSTVÍ
V SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝCH LOKALITÁCH

Program Na startovní čáře je určen pro ty, kdo chtějí změnit k lepšímu místo, kde žijí. Může se jednat o úpravu veřejných prostor nebo o společné akce, které pomohou zlepšit vztahy ve vašem sousedství. Nemusíte mít předchozí zkušenosti s žádostmi o grant. Důležitá je chuť něco změnit a zapojit do činnosti co nejvíce lidí z okolí. Rádi pomůžeme s přípravou i realizací.

JAKOU PODPORU NABÍZÍME

• Grant 20 000 Kč
  • Podpora průvodce/průvodkyně z Nadace Via
  • Plně hrazené dvoudenní závěrečné setkání v Praze pro 2-3 členy/členky týmu včetně ubytování a stravy.

KDO SE MŮŽE PŘIHLÁSIT

• neziskové organizace
  • týmy složené minimálně 3 osob

JAKÉ PROJEKTY JSME UŽ PODPOŘILI?

ROMANE KUCHAŘKY OSLAVILY MEZINÁRODNÍ DEN OTCŮ

Skupina Romane kuchařky uspořádala oslavu mezinárodního dne otců pro romské rodiny s dětmi z Ukrajiny a z Brna. Vítána byla i širší veřejnost. Program zahrnoval rozmanitá herní stanoviště pro děti a rodiče, společné grilování, aktivity na seznámení rodin i hudební produkci. Část grantu využily také na nákup potravin k pravidelnému pátečnímu setkávání a vaření. Společné schůzky přináší skupině žen vzájemnou podporu i prostor pro odpočinek a sdílení životních zkušeností.

ZAŽÍT MĚSTO JINAK V PŘEROVĚ

V případě zájmu o program Na startovní čáře nás kontaktujte prostřednictvím emailu, telefonátu nebo sms.

Picture of Vendula Humlová

Vendula Humlová