Umění darovat

Podívejte se, s kým se na naší konferenci potkáte. Program konference najdete tady.

Radana je obchodní a marketingovou ředitelkou společnosti Gamin. Vystudovala práva se zaměřením na neziskový sektor a lidská práva, ale rozhodla se věnovat podnikání, které nezahrnuje jen prodej přístrojů a technologií pro povrchové úpravy a profesní vzdělávání lakýrníků. Aktivní je také v projektech a spin-offech Virtubea nebo SteelOva. V červnu 2023 byla jednou z vystupujících na setkání Cesty filantropie v Ostravě. Tématem bylo propojování byznysu a filantropie. 
Radana je předsedkyní správní rady Nadačního fondu Gamin, na jehož založení se Via Clarita podílela. Má dvě dcery, je vášnivou čtenářkou a lyžařkou.

Alexandra Kala je zakladatelkou společnosti Profimed, která se specializuje na pomůcky pro ústní hygienu a produkty péče o tělo. Profimed vznikl v roce 1997 a dnes je to zavedená firma se sítí prodejen po celé České republice, které poskytují nejen prodej, ale i odborné poradenství. Úzce spolupracuje se stomatology, dentálními hygienistkami, univerzitami a dodává do téměř všech řetězců lékáren, drogerií a hypermarketů. Společnost, ve které pracuje na 130 zaměstnanců, působí ve čtyřech zemích Visegrádské čtyřky.  Již několik let diverzifikuje portfolio a otevírá nové kanály jako například doplňky stravy, zdravotnické pomůcky pro děti, porodní péče o matky apod. V roce 2017 získala Alexandra Kala prestižní titul EY Podnikatelka roku pro Středočeský kraj. V roce 2023 byla Alexandra Kala vyhlášená jako druhá TOP žena Česka redakcí Economia a odbornou porotou složenou z respektovaných osobností byznysu, akademické sféry i veřejného života. Alexandra podporuje spolek Ministr Zdraví, 2. ekonomickou transformaci, je mecenáškou Národního divadla a projektu Žárovky.

Tomáš Jindříšek je Managing Partner skupin agentur Digital First Marketing Group (DFMG). V roce 2012 spoluzaložil agenturu Dark Side a.s., která je nyní spolu s největší moravskou digitální agenturu PRIA a PR agenturou Insighters součástí holdingu DFMG. Předtím působil deset let jako ředitel OgilvyInteractive, internetové divize mezinárodní reklamní sítě Ogilvy. Tomáš se marketingové komunikaci a internetu se profesionálně věnuje od roku 1998, pravidelně přednáší a publikuje, působí jako člen řady odborných porot a aktivně se zapojuje do projektů pro významné značky. Je člen prezidia Asociace komunikačních agentur. Jeho koníčkem je pomoc obecně prospěšnému sektoru, mimo jiné působí jako předseda představenstva neziskové organizace Jahoda a je spolutvůrcem portálu csrd.cz – komunity kolem ESG a CSRD problematiky. Spolu s Radkem Špicarem vytvořil platformu Evropavdatech.cz, která je jedna ze dvou nejlépe fungujících projektů na pozitivní ovlivňování Čechů týkají se Evropy a EU. Tomáš je certifikovaným koučem u mezinárodní koučovací federace (ICF).

Ředitel Nadace Via, která podporuje skupiny lidí, kteří svou energií mění místo, kde žijí. Narodil se na Bruntálsku, pracoval 10 let v médiích jako editor v Aktuálně.cz, HN a Forbesu. Už devět let pracuje v Nadaci Via, nejdříve byl programovým ředitelem nadace, nyní je jejím výkonným ředitelem. Součástí jeho práce je fundraising a péče o dárce. Nadace Via totiž čerpá peníze zejména od dárců, firem a z výnosů nadačního jmění, čímž udržuje svou nezávislost a šíří tím také myšlenky filantropie a dárcovství v Česku.

Narozen v Mostě. V roce 1995 založil společnost W.A.G. známou pod obchodní značkou Eurowag, která v Evropě patří mezi přední poskytovatele platebních řešení a mobility pro mezinárodní dopravní společnosti. Firma zaměstnává bezmála 2000 lidí a část zisku firmy každoročně rozdělují na dobročinnost sami zaměstnanci. V roce 2016 Martin Vohánka spoluzaložil Nadaci BLÍŽKSOBĚ, která podporuje organizace a jednotlivce v tématech rozvoje vzdělávání a rozvoje aktivní občanské společnosti a demokracie. Je jedním z iniciátorů výzvy k 2. ekonomické transformaci a spoluzakládal Nadační fond Nezávislé žurnalistiky.

Partnerka poradenské společnosti COM.SE Consulting, která se zaměřuje na strategické poradenství v oblasti ESG/udržitelnosti, reporting a vzdělávání v této tématice; zakládající partnerka informačního a osvětového portálu o udržitelnosti www.CSRD.cz a místopředsedkyně představenstva Asociace udržitelného podnikání. Ekonomka s 25 lety zkušeností v korporátním světě. Jako generální ředitelka vedla ČSOB penzijní společnost spravující aktiva klientů ve výši přesahující 50 miliard Kč. Má dlouholeté zkušenosti v oblasti poradenství, auditu, compliance a řízení rizik, ale i obchodu, marketingu a HR a také s řízením multikulturních a různorodých týmů. Zkušenost má i s řízením NGO. Od roku 2020 je partnerkou společnosti COM.SE Consulting.

Tomáš je spoluzakladatelem softwarové společnosti Digismoothie, která se specializuje na vývoj e-commerce aplikací a online obchodů. Své pracovní zkušenosti nabyl ve společnostech Google a Avast. V druhé jmenované si také osvojil to, že prosperující firma by měla pomáhat společnosti nad rámec svých povinností. Podobné smýšlení nyní aplikují s Michalem i v Digismoothie, kde je “giving back” jednou ze základních firemních hodnot.

Ředitel Domova sv. Anežky, který skrze sociální služby a zaměstnávání podporuje lidi se znevýhodněním na jejich cestě k samostatnému životu. Působí také jako předseda Deklarace odpovědného podnikání zaměřující se na podporu a propagaci sociálních podniků v Česku.