Seminář Krajina je taky soused

Máte chuť porozumět fungování krajiny kolem vás, a díky tomu ji začít i trochu jinak vnímat? Rádi byste získali argumenty, jak k projektům v krajině přitáhnout sousedy nebo třeba vedení obce? Chcete prozkoumat svou obec a odnést si domů konkrétní tipy na nové sousedské projekty přímo ve vašem okolí? Zveme vás na náš seminář!

Krajina je taky soused

TERMÍN: sobota 11. 11. (9:30–⁠17:00), Praha (Toulcův dvůr, Kubatova 32/1, Praha 10 – Hostivař) 

MÍSTO: online

Seminář je rozdělen do dvou částí – v dopoledním bloku si budeme povídat o tom, jak krajina funguje, jaké jsou její hlavní problémy a co můžeme udělat pro to, aby se nám v ní žilo lépe. Věnovat se budeme i zastavěným územím obcí a měst. V odpolední části se každý z účastníků zaměří s podporou lektorky přímo na svoji obec a domů si tak odnese informace, které může ve svém sousedství sdílet a přetavit je v nový projekt. 

Seminář je určen všem, kteří mají o problematiku krajiny zájem (a zatím toho o ní moc neví) a chtěli by se v této oblasti pustit do sousedských projektů, případně už s podobnými aktivitami nedávno začali. Obsah vychází z publikace Naše krajina

Seminář je zdarma. Účastníci si hradí cestu na seminář a oběd, během dne bude zajištěno drobné občerstvení. Seminář má omezenou kapacitu, a z toho důvodu probíhá výběr účastníků. Je nutné si přinést vlastní notebook.

LEKTORKA

Klára Dušková

Vystudovala obor Inženýrství životního prostředí na stavební fakultě ČVUT v Praze. Poté přes 10 let pracovala v projekční vodohospodářské firmě, kde se zabývala hlavně zpracováním studií, vodohospodářských plánů a hydrologických modelů. Je autorizovanou inženýrkou pro stavby vodního hospodářství a krajinného inženýrství. Nyní se v Nadaci Via podílí na komunitním programu Místo, kde žijeme, na starost má zejména téma krajiny. Snaží se lidem ukázat cesty, jak se mohou formou sousedských aktivit podílet na zlepšování stavu našeho prostředí.

Chci se přihlásit