Vzdělávací programy

Rádi byste se vzdělávali pravidelně? Potřebujete získat praktické dovednosti? Prohlédněte si nabídku našich vzdělávacích programů.

Komunitní akademie Proteus Nadace Via

Akademie zaměřená na vzdělávání a praktické dovednosti potřebné pro rozvoj místních komunit. Během ročního vzdělávacího programu vás podpoříme ve vašem úsilí měnit svá sousedství k lepšímu a vybavíme vás novými znalostmi, kontakty a zkušenostmi.

Chci vědět víc

Jak pomáhat potřebným nebo zlepšovat místo, kde žijeme? Skupinám dětí od 2. stupně ZŠ a studentům středních i vysokých škol to ukážeme na našich workshopech. Zapojené týmy podpoříme i finančně.
Nově otevíráme i kurz pro učitele.

Chci vědět víc

Láká vás možnost měnit vaši obec na lepší místo pro život? Zvažujete vstup do komunální politiky, ale neumíte si představit, co to obnáší? Váháte, jestli byste to zvládli? Nadace Via vyhlašuje nový ročník programu Nebojme se komunální politiky. 

Chci vědět víc

Členové komunity v rámci projektu Community Alphabet prohlubují své znalosti, rozvíjejí dovednosti a společně reflektují svou praxi. Program podporuje společné komunitní cíle ve prostředí založeném na naslouchání, důvěře, respektu a vzájemném uznání. Cílem je také budovat mosty mezi lidmi s různými názory.

Chci vědět víc