Sousedé přispějí na opravu místních varhan

Tým dobrovolníků z Vysokých Studnic uspořádal Sousedské odpoledne, které mělo za cíl pomoci propojit místní občany, ale také lidi z okolních obcí. Výtěžek celé akce putoval na opravu místních varhan, které potřebují nutnou opravu. Akce proběhla velice úspěšně. Kromě návštěvníků, kteří přišli akci podpořit přímo na místě, se sešlo také spoustu podporovatelů na portálu Darujme.cz. Podle reakcí všech zúčastněných byla akce velmi pozitivní. Pořadatelé byli také spokojeni s velkým počtem návštěvníků, kterých bylo kolem 200, ale také počtem darů, které získali na opravu varhan. Během odpoledne vystoupily dvě lokální kapely, pro děti byla připravena lekce stepu, proběhlo povídání a promítání Václava Koloucha o návštěvě dětského domu v Keni a bylo také možné prohlédnout si fotky z již proběhlých akcí nebo i fotky z historie obce. Organizátoři vyrobili různé produkty (mýdla, sůl do koupele, svíčky, pexeso, kalendáře, utopenci, nakládaný hermelín), které během odpoledne prodávali. Největší radost měli z množství lidí, které se podařilo na akci přilákat. Bylo dobře, že se mohli setkat a popovídat si, nebo se teprve poznat a zároveň podpořit něco smysluplného. Velké množství lidí se také podařilo nadchnout k tomu, že oprava varhan má smysl.

program: Místo, kde žijeme
realizátor: Život pro varhany, z.s.
místo: Vysoké Studnice, kraj Vysočina
období realizace: 3/2023 –⁠ 3/2024
projekt byl podpořen založením kampaně na Darujme.cz a zdvojnásobením výtěžku až do výše 20 000 Kč