Cena Via Bona: filantropie v Česku žije!

Děkujeme všem, kteří se podělili o filantropické příběhy ze svého okolí a nominovali je na letošní Cenu Via Bona. Letos bylo možné nominovat filantropy v šesti následujících kategoriích: Srdcař, Mladý Srdcař, Věrný dárce, Mecenáš, Dobrá firma a Závěť pomáhá. Máme velkou radost z toho, že v letošním ročníku dorazilo celkem 149 inspirativních příběhů těch, kteří pomáhají druhým a mění své okolí k lepšímu.

Jde o rekordní počet nominací za posledních pět let. Pokud tedy máte pocit, že slyšíte převážně jen negativní zprávy a že to s Českem, co se dobra týče, jde z kopce, vězte, že i u nás lze nalézt spoustu inspirace a že se tu filantropii daří.

Zajímá vás, kdo jsou letošní nominovaní a jak pomáhají? Seznámit se s nimi a nechat se jimi inspirovat můžete prostřednictvím krátkých medailonků.

Co nás v rámci letošní Ceny Via Bona stále čeká?

kalendar3

Všechny zaslané příběhy během léta posoudí odborná komise, v září budeme znát tři finalisty každé kategorie. Během září také proběhne na těchto webových stránkách hlasování o příběh, který nejvíce zaujal veřejnost. Vítěze Ceny Via Bona slavnostně vyhlásíme 19. října ve Studiu Hrdinů (Veletržní Palác).

Letošní ročník Ceny je v plném proudu a můžete se spolu s námi těšit na spoustu zajímavé filantropické inspirace!

 

„Na příbězích, které jsou nominovány na Ceny Via Bona, mě nepřestává dojímat to, že se stále nacházejí lidé, u nichž se vzedme lidství a pocit sounáležitosti s člověkem, se společenstvím, s tlupou ve chvílích, kdy by mohlo být tak snadné zůstat lhostejným… Je krásné vnímat, že silné příběhy se dějí.“

Věra Výtvarová, patronka Ceny Via Bona 2016

 

Více o Ceně Via Bona naleznete na webových stránkách Ceny.