O aukci

Dobročinná aukce Nadace Via – jedná se o tradiční benefiční výjimečnou událost, která spojuje krásu umění a designu s krásou filantropie. Do aukce zapojujeme exkluzivní díla předních českých umělců a designérů, která doplníme o nevšední a jedinečné zážitky, o kterých není kolikrát ani ponětí.

HISTORIE DOBROČINNÉ AUKCE

Dobročinnou aukci pořádáme už od roku 2007. Za tu dobu nás podpořila řada firem, umělců, dárců a dobrovolníků. Mockrát děkujeme!

16. ročník Dobročinné aukce Nadace Via vynesl více než 5,5 milionů korun. DĚKUJEME!

Již tradiční benefiční událost se letos poprvé odehrála v majestátních prostorách Anežského kláštera. Dvě stovky hostů, příznivců a podporovatelů Nadace Via, se tu sešly, aby se naladily na vlnu filantropie a společně ocenily nejen krásu českého umění a designu. Dobročinná aukce vyvrcholila krásným výtěžkem ve výši 5 537 000 Kč, díky kterému Nadace Via podpoří další aktivní lidi, kteří odspodu mění místo, kde žijí, a tím společně a trpělivě mění celou zemi a posilují demokracii.

O tom, jak celý večer probíhal, se dočtete na nadačním blogu, kde najdete také kompletní fotogalerii a video.

Letošní aukce vynesla rekordních 5 895 100 Kč. Děkujeme!

V Dobročinné aukci, která se letos konala už po patnácté, se v krásné letní atmosféře zahrad na Žofíně dražily perly českého umění a designu i další výjimečné zážitky. Získanými prostředky podpoří Nadace Via aktivní lidi, kteří pečují o své okolí, budují dobrá sousedství, oživují česká města a obce nebo přispívají svojí činností k zachování jedinečného a rozmanitého rázu české krajiny.

Výjimečná benefiční událost plná filantropie a mimořádných setkání se konala toto pondělí a večerem provázeli Světlana Witowská a Libor Bouček. Příjemnou atmosféru podpořila i hudba skladatele a multiinstrumentalisty Karla Havlíčka. Přes dvě stě hostů mohlo vybírat z 21 položek veřejné aukce a z dalších 57 položek aukce tiché.

14. ročník Dobročinné aukce proběhl v letní náladě a vynesl 3,2 mil. Kč! DĚKUJEME!

Tradiční benefiční akce tentokrát vedle krásy umění, designu a filantropie ukázala také krásu osobního setkání. Dobročinná aukce s podtitulem #ZASESPOLU se konala po více než roční pauze a na všech zúčastněných bylo znát, že si možnost osobně se setkat, popovídat si a přispět přitom na dobrou věc opravdu užívají. Akce se navíc historicky poprvé konala v červnovém termínu, takže si hosté mohli užít příjemnou letní atmosféru na zahradě paláce Žofín. Tečkou za krásným večerem byl výtěžek 3 230 000 Kč, kterým Nadace Via podpoří aktivní lidi, kteří odspodu mění místo, kde žijí, a tím společně a trpělivě mění celou zemi a posilují v ní demokracii. Jak příjemný letní večer to byl, si můžete připomenout v galerii ZDE!

Historicky první online Dobročinná aukce vynesla téměř 800tis. Kč. Děkujeme!

Podzim roku 2020 společným setkáním bohužel příliš nepřál. Abychom nemuseli přerušit tradici Dobročinných aukcí, připravili jsme na poslední listopadový týden online verzi aukce ve zmenšeném formátu. Aukce vynesla skoro 800 tisíc korun na podporu aktivních lidí, kteří se po celém Česku chtějí angažovat při rozvoji svých obcí.

V první online Dobročinné aukci jsme vydražili 21 vybraných položek od skvělých českých umělců, sportovců a designerů doplněných o exkluzivní zážitky. Dražila se také speciální položka „NIC“, která umožnila dárcům přispět darem na podporu činnosti Nadace i v případě, že si nevybrali žádnou z nabízených položek. „NIC“ se nakonec vydražilo za 257 800 Kč, které poputují na přímou pomoc v obcích, oživení stovek míst a nastartování skvělých nápadů lidí, kteří se po celé republice snaží rozvíjet svá sousedství.

Nejúspěšnější položkou byla ocelová skulptura Čočka od sochaře Čestmíra Sušky, která se vydražila za 100 200 Kč. Na pomyslném druhém místě skončil obraz Náznak systému od Krištofa Kintery, který se vydražil za 62 600 Kč, a třetí nejdražší položkou online aukce se stala fotografie Václava Havla od Oldřicha Škáchy, jejíž cena se vyšplhala na 51 400 Kč. Velký souboj mezi dražiteli byl také o vázu BIG designéra Jiřího Pelcla, kterou nakonec úspěšný dražitel získal za 28 200 Kč.

Více o tom jaká byla první online Dobročinná aukce se dočtete zde na blogu.

Již po třinácté se na pražském Žofíně konala Dobročinná aukce. Tradiční benefiční akce spojující krásu umění a designu s krásou filantropie letos vynesla 3 883 700 Kč. Získanými prostředky Nadace Via podpoří aktivní lidi, kteří pečují o své okolí, budují dobrá sousedství, oživují česká města a venkov nebo přispívají svojí činností k zachování jedinečného a rozmanitého rázu české krajiny.
Dobročinnou aukcí provedla moderátorka Světlana Witowská spolu s profesionálním licitátorem Miroslavem Zíkou. V úvodu večera se na pódiu vystřídali Jiří Bárta, bývalý ředitel, a Zdeněk Mihalco, současný ředitel Nadace Via. Jiří Bárta tak po 22 letech předal svému nástupci pomyslné „žezlo“ a také zcela praktické štokrle, ze kterého může Zdeněk Mihalco získat rozhled potřebný k úspěšnému vykonávání ředitelské funkce…
Zájemci o dražbu mohli vybírat z 21 položek veřejné aukce a z dalších 75 položek aukce tiché. Do letošní aukce se zapojil historicky nejvyšší počet sedmdesáti devíti dražitelů. Nejdražší položkou večera se stal unikátní Armagnac z 19. století, který do aukce věnovaly první česká Madame Cognac & Champagne Tereza Franc a e-butik FINELABELS.CZ, a který byl vydražen za 200 000 Kč. Na druhém místě se umístila ikonická fotografie Václava Havla píšícího dopis Gustávu Husákovi od fotografa Oldřicha Škáchy za 170 000 Kč a na 160 000 Kč se vyšplhala částka, kterou dražitel zaplatil za Malou věž, ocelový objekt od sochaře Čestmíra Sušky.

Celou fotogalerii z Dobročinné aukce si můžete prohlédnout ZDE.

Více se dozvíte také na Viablogu Nadace Via.

Dobročinná aukce Nadace Via se v roce 2018 konala už podvanácté. Letošní rekordní výtěžek rozdělíme mezi naše programy, jejichž cílem je podporovat ty, kteří berou zodpovědnost za život v Česku do svých rukou, spojují lidi, organizují benefiční akce pro dobrou věc a společně mění své okolí k lepšímu. Díky vašim darům bude v Česku více dětí a mladých lidí pomáhat druhým a více lidí se zapojí do proměn veřejných prostranství, obnovy dobrých památek a organizování sousedských slavností.
Celkový výtěžek aukce je úžasných 4 160 200 Kč. Děkujeme!
Rádi bychom poděkovali také hlavním partnerům Dobročinné aukce – společnostem HOBRA – Školník, s. r. o., EMUN PARTNERS, a. s. a Liborovi Malému.
Poděkování patří také Zátiší Catering za skvělý catering.
Více o Dobročinné aukci v roce 2018 si můžete přečíst v článku zde.

FOTOGALERII Z 12. ROČNÍKU DOBROČINNÉ AUKCE NAJDETE ZDE

Dobročinná aukce Nadace Via se v roce 2017 konala už po jedenácté 27. listopadu 2017 na pražském Žofíně. Rekordní výtěžek byl rozdělen na programy, jejichž cílem je podporovat ty, kteří berou zodpovědnost za život v Česku do svých rukou, spojují lidi a společně mění své okolí k lepšímu. Svépomocí proměňují parky, návsi, obnovují drobné památky, pořádají sousedské slavnosti. Jsou to hybatelé, kteří tvoří komunitní život. Díky nim to v českých městech a obcích žije.
Celkový výtěžek aukce je úžasných 3 458 100 Kč. Děkujeme!

Na Dobročinné aukci v roce 2017 jste si mohli vydražit řadu nevšedních zážitků, které si jen tak v obchodě nekoupíte: třeba lístky na představení, na které se vstupenky těžko shánějí, roli v divadle či večeři se slavnou osobností. Více o loňské aukci v článku zde.

FOTOGALERII Z 11. ROČNÍKU DOBROČINNÉ AUKCE NAJDETE ZDE

Výtěžek: 2 895 000 Kč

Děkujeme za neuvěřitelnou štědrost desítek dárců a dárkyní. Díky ní jsme v letošní Dobročinné aukci vydražili 2 895 000 Kč. Je to částka v desetileté historii aukce rekordní. Peníze půjdou na programy Nadace Via.
Jakou hodnotu má NIC? Tato tradiční položka v naší aukci, která se každoročně draží jen pro čisté potěšení z daru, se letos vyšplhala na rekordních 200 000 Kč. Stejnou sumu dárci vydražili i za další symbolický dar, a to Den strávený v Nadaci Via.
Takto vysoká částka se vyšplhala ještě u dvou dalších položek. Za 200 000 dárci vydražili také obraz Pasty Onera, který své dílo na aukci sám odprezentoval. Čtvrtou položkou vydraženou za 200 000 Kč byla unikátní večeře, a to doma u manželů Karpíškových, zakladatelů sítě Ambiente.
Aukce se konala v pondělí pražském Prague Hotelu Marriott. Hosté dražili na osm desítek skvělých položek, a to francouzských a moravských vín, řadu obrazů a děl špiček českého designu a také zážitků. Na aukci se dražil díla například Jana Gemrota, Františka Skály, Petra Nikla, Olbrama Zoubka či Kamily Ženaté. Mezi designem a šperky měl úspěch kupříkladu nádherný náramek šperkařky Janji Prokič (vydražen za 30 000Kč) nebo unikátní lampa designérů Štěpán Smetany a Sebastiana Kitzbergera (vydražena za 32 000) .
Všechny položky vinaři, umělci, designéři a řada dalších lidí věnovala do aukce zdarma. Katalog všech dražených položek je k nahlédnutí zde.

Hlavní finanční partneři:

Patroni aukce: