Máte nápad, jak zlepšit místo, kde žijete? Pomůžeme vám jej realizovat

Otevíráme nový ročník programu Místo, kde žijeme na podporu aktivních lidí, kteří chtějí změnit místo, kde žijí. Ať už bydlíte na malé vesnici nebo ve městě, určitě chcete žít na hezkém místě a udržovat dobré vztahy se sousedy. A my vám v tom můžeme nejen poradit, ale i finančně podpořit váš konkrétní nápad.

JAKÉ PROJEKTY PODPOŘÍME?

Naším cílem je, aby se lidé více zajímali o veřejný prostor, podíleli se na zlepšování sousedských vztahů, navzájem si důvěřovali, přispívali k soběstačnosti místních společenství a vytvářeli si hlubší vztah ke krajině. V minulých letech jsme podporovali například sousedské slavnosti, výsadbu nového stromořadí, opravu společného ohniště, ale i menší projekty jako třeba novou lavičku nebo komentovanou vycházku. Možná o nějakém projektu uvažujete, ale nemáte prostředky na projektovou dokumentaci. Chystá se u vás v  obci problematická stavba a vy potřebujete odbornou pomoc, která stojí peníze? V programu Místo, kde žijeme podporujeme i konzultace, projektové studie nebo společné plánování.

Téma vašeho projektu může být libovolné, myslete jen na to, že projekt by měl:

  • přispět ke zlepšení místních vztahů mezi sousedy (starousedlíky i přistěhovalci);
  • zvýšit důvěru mezi sousedy;
  • zlepšit kvalitu života lidí ve vaší obci, městě;
  • být v souladu s životním prostředím.

Svůj nápad od začátku plánujte s dalšími lidmi ve vašem okolí a vaši místní komunitu zapojujte do všech fází projektu. Podporujeme pouze projekty, které mají lokální a nekomerční charakter.

Nejste si jistí, jestli váš nápad zapadá? Vyplňte krátký vstupní dotazník na stránce programu a my se vám ozveme.