Historicky první online Dobročinná aukce vynesla téměř 800tis. Kč. Děkujeme!

Letošní podzim společným setkáním bohužel příliš nepřál. Abychom nemuseli přerušit tradici Dobročinných aukcí, připravili jsme na poslední listopadový týden online verzi aukce ve zmenšeném formátu. Aukce vynesla téměř 800 tisíc korun na podporu aktivních lidí, kteří se po celém Česku chtějí angažovat při rozvoji svých obcí. Děkujeme a věříme, že se budeme moci osobně setkat při 14. ročníku Dobročinné aukce, která proběhne v pondělí 14. června 2021 na Zahradě Žofín.

V první online Dobročinné aukci jsme vydražili 21 vybraných položek od skvělých českých umělců, sportovců a designerů doplněných o exkluzivní zážitky. Dražila se také speciální položka „NIC“, která umožnila dárcům přispět darem na podporu činnosti Nadace i v případě, že si nevybrali žádnou z nabízených položek. „NIC“ se nakonec vydražilo za 257 800 Kč, které poputují na přímou pomoc v obcích, oživení stovek míst a nastartování skvělých nápadů lidí, kteří se po celé republice snaží rozvíjet svá sousedství.

Nejúspěšnější položkou byla ocelová skulptura Čočka od sochaře Čestmíra Sušky, která se vydražila za 100 200 Kč. Na pomyslném druhém místě skončil obraz Náznak systému od Krištofa Kintery, který se vydražil za 62 600 Kč, a třetí nejdražší položkou online aukce se stala fotografie Václava Havla od Oldřicha Škáchy, jejíž cena se vyšplhala na 51 400 Kč. Velký souboj mezi dražiteli byl také o vázu BIG designéra Jiřího Pelcla, kterou nakonec úspěšný dražitel získal za 28 200 Kč.

Účastníci letošní aukce si mohli vydražit také speciální nadační položku s názvem Objevte Sudety s ředitelem Nadace Via, která začínala na vyvolávací ceně ve výši jedné koruny a ve finále se vydražila za 50 200 Kč. A co čeká majitele této položky? Spolu se Zdeňkem Mihalcem, ředitelem Nadace Via, navštíví nejen místa, ale hlavně lidi, kteří zlepšují život v Sudetech. Lidi, o kterých v médiích neuslyšíte, ale díky kterým se Sudety pomalu probouzejí.

video source= „youtube“ url= „https://youtu.be/NhY6tg9989s“

Mezi jakými dalšími položkami si mohli účastníci aukce vybírat? Dražily se například závodní lyže, na kterých jezdila Ester Ledecká, či trénink s biatlonistkou Gabrielou Koukalovou. Pro milovníky umění byly připraveny fotografie předních českých fotografů, například snímek Ruda 1980 od Jindřicha Štreita. Milovníci literatury si mohli vydražit celoroční knižní předplatné, fanoušci vážné hudby zase zážitek s Českou filharmonií. Nechyběly ani šperky, například prsten od designérky a šperkařky Marii Kobelové či náušnice od designérky Anny Marešové. Tematicky se letos dražila i rouška a to od návrhářky Liběny Rochové.

Během jarní krize se ukázalo, že lidé si nejlépe navzájem pomáhají právě tam, kde se sousedé už dříve naučili spolupracovat na společném nápadu. A s Vaší laskavou podporou tomu již 23 let v Nadaci Via můžeme přispívat a budovat tak vzájemnou spolupráci, důvěru a občanskou angažovanost v komunitách napříč celou Českou republikou. Všem dárcům aukčních položek i dražitelům děkujeme za jejich štědré dary. Za podporu děkujeme finančním partnerům Dobročinné aukce, kterými jsou Emun Partners, Bonami, Havel & Partners, Avast a Aukro.