Navracíme život zpátky do ulic

V mnoha obcích téměř ustal komunitní život a většina plánovaných aktivit musela být zrušena či posunuta. Ve spolupráci s Českou spořitelnou jsme proto otevřeli další jednorázovou výzvu zaměřující se na navracení života zpátky do ulic. Celkem jsme podpořili 66 projektů v celkové výši 538 500 Kč.

Podpora ve výši 5 až 10 tisíc korun putuje do všech koutů České republiky. Až do konce září se budou dít v obcích velké věci: sousedská setkávání, letní kino, brigády, úklidové akce, sousedská grilování, mini turnaj v outdoorovém ping-pongu, sousedské pikniky, zábavné odpoledne v duchu pohádkového lesa, děkovné akce pro dobrovolníky, kteří se zapojili do sousedské podpory v době karantény, výstava starých fotek z historie obce, pouť, sousedský jarmark, osazování kytek na návsi, venkovní maškarní odpoledne, rodinný festival, multižánrový večer, komentovaná procházka s historickým výkladem, výstava či divadelní představení.

I tahle jednorázová mimořádná podpora zapadá do dlouhodobé vize Nadace Via, kterou je prohlubování důvěry mezi lidmi a podpora soudržnosti a odolnosti komunit. Jsme rádi, že aktivní lidé v místních komunitách můžou navázat na svou činnost tam, kde byla přerušena kvůli karanténě.

 

Pro bližší informace můžete sledovat Facebook Živé komunity, kde budeme zveřejňovat pozvánky na jednotlivé akce.

Zajímá Vás, co děláme? Chcete, aby vám příště neunikla žádná novinka z našich programů? Přihlaste se k odběru ViaCafé, e-mailového zpravodaje s aktuálními informacemi a příběhy o lidech, kteří zlepšují Česko.