Rezidence amerického velvyslance hostila české filantropy

V pondělí 16. září v podvečer jsme měli již poněkolikáté tu čest být součástí setkání vybraných laureátů Ceny Via Bona, našich dárců, příznivců a Stephena B. Kinga, velvyslance Spojených států amerických v České republice.

Součástí tohoto komorního filantropického setkání v rezidenci velvyslance byla hodinová diskuse u kulatého stolu (ve skutečnosti hranatého) o tom, jak posílit filantropické povědomí v Česku. Debaty se kromě velvyslance zúčastnili také představitelé neziskových organizací, zástupkyně Úřadu vlády, zákonodárci a starostové. Jedno z hlavních témat debaty znělo: Jak můžeme přispět společně k tomu, že práce neziskových organizací má své místo v demokratické společnosti, a jak zvýšit důvěryhodnost neziskovek v Česku.

V další části večera dostali prostor laureáti Ceny Via Bona z posledních let, kteří se pár slovy podělili o své příběhy, motivace a plody své dobročinnosti, které se všichni nadále věnují. Večer se nesl v důstojném a zároveň příjemném duchu, a my moc děkujeme Velvyslanectví spojených států amerických v Praze za možnost toto setkání uspořádat, stejně jako za dlouhodobou záštitu Ceny Via Bona.

Fotogalerie z večera