Dobré sousedství s Expodum

Rádi bychom zde poděkovali společnosti Expodum, která nám darovala nůžkový stan pro prezentaci nadační činnosti na outdoorových akcích. Firma je prodejcem párty stanů.

Naším posláním je umění žít spolu a umění darovat. Velká část naší nadační práce se odehrává v terénu na sousedských akcích našich grantistů, které často a rádi navštěvujeme. Provázíme je při pořádání obecních brigád, úpravách veřejných prostranství, sázení alejí, ale také při plánování jejich sousedských projektů, ať už je to sdílená dílna nebo sousedské kino. Vysíláme do terénu naše specialisty na komunitní plánování, aby pomohli místním lidem společně prodiskutovat, co by na veřejných místech sloužilo všem nejlépe.  

Staráme se ale také o naše vlastní sousedství a tím jsou posledních několik let pražské Holešovice. V létě 2018 jsme tu uspořádali spolu se spřátelenými organizacemi otevřenou sousedskou akci Holešovický slunovrat. Lidé si tu mohli zaběhat Mrkvothon, vyjádřit svůj názor na pocitové mapě nebo si vylosovat jednoduchý sousedský úkol. Jedlo se, pilo, soutěžilo a všichni si užili společného času s místními lidmi v komunitě. 

Na podobných akcích jako je Slunovrat s radostí užijeme výstavní stan, který nám firma Expodum věnovala. Použijeme jej během roku i na dalších akcích, které už teď plánujeme.  

Děkujeme.