Vykročte s námi ze své sociální bubliny na Komunitním fóru!

Chlapi od strojů vs jemnocitní instagramoví obrážeči barbershopů. Město vs vesnice. Volby ukázaly rozdělenou Ameriku. Téma posledních měsíců. Až příliš mnoho lidí prý žije uzavřeno ve svých světech a nerozumí těm druhým.

Jak píše americký autor jednoho z nejsdílenějších článků světového internetu posledních měsíců: Lidi z velkého města jsou prostě divní. Propasti mezi tradičním venkovem a globalizovanými odchovanci a odchovankyněmi internetu z velkých měst přitom nerozdělují jen Ameriku. Totéž řeší třeba v Rakousku a v Česku prý máme pražskou kavárnu a svět Miloše Zemana.

V Nadaci Via věříme na staré dobré potkávání se, ať už s krumpáčem při společném budování návsi nebo u borůvkového koláče při sousedských setkáních.

Jak prorazit svou sociální bublinu? Jak stavět mosty mezi odlišnými světonázory v místních komunitách? Jak pracovat s polarizovanou komunitou? Právě to bude tématem Komunitního fóra, které pořádáme v pražském DOXu 27. – 29. dubna 2017. Tři dny workshopů, přednášek a myšlenek zajímavých lidí z celého světa. A hlavní hosté? Málokde mají s propojováním různých světů tolik zkušeností jako v Jihoafrické republice. Přijede o tom povyprávět Richard Smith. A třeba Stewart Sarkozy-Banoczy z Washingtonu ukáže, jak propojování zdánlivě rozdílných názorů přispívá k rozvoji místních komunit v USA.

Hlásit na Komunitní forum můžete na tomto odkaze! (a vše důležité můžete sledovat též na Facebooku)

Z důvodu mezinárodní účasti a mezinárodních workshopů (chceme totiž rozbít bublinu našeho českého rybníčku) je komunikačním jazykem akce angličtina. Víme, že to není ideální stav a že mnoho z nás se díky tomu nebude moct akce zúčastnit, ale v současné době a za daného formátu bohužel nejsme schopni řešit tlumočníky. Chtěli bychom vás však povzbudit k účasti na akci i se základní znalostí anglického jazyka – nemusíte být jazykovými experty, abyste mnohé pochopili. A vykročení z komfortní zóny rodného jazyka je taky jedna z cest, jak překračovat vlastní bubliny!