Dobročinná aukce pro Nadaci Via vynesla 2 895 000 Kč

Děkujeme za neuvěřitelnou štědrost desítek dárců a dárkyní. Díky ní jsme v letošní Dobročinné aukci vydražili 2 895 000 Kč. Je to částka v desetileté historii aukce rekordní. Peníze půjdou na programy Nadace Via.

Jakou hodnotu má NIC? Tato tradiční položka v naší aukci, která se každoročně draží jen pro čisté potěšení z daru, se letos vyšplhala na rekordních 200 000 Kč. Stejnou sumu dárci vydražili i za další symbolický dar, a to Den strávený v Nadaci Via.

Takto vysoká částka se vyšplhala ještě u dvou dalších položek. Za 200 000 dárci vydražili také obraz Pasty Onera, který své dílo na aukci sám odprezentoval. Čtvrtou položkou vydraženou za 200 000 Kč byla unikátní večeře, a to doma u manželů Karpíškových, zakladatelů sítě Ambiente.

Aukce se konala v pondělí pražském Prague Hotelu Marriott. Hosté dražili na osm desítek skvělých položek, a to francouzských a moravských vín, řadu obrazů a děl špiček českého designu a také zážitků. Na aukci se dražil díla například Jana Gemrota, Františka Skály, Petra Nikla, Olbrama Zoubka či Kamily Ženaté. Mezi designem a šperky měl úspěch kupříkladu nádherný náramek šperkařky Janji Prokič (vydražen za 30 000Kč) nebo unikátní lampa designérů Štěpán Smetany a Sebastiana Kitzbergera (vydražena za 32 000) .

Všechny položky vinaři, umělci, designéři a řada dalších lidí věnovala do aukce zdarma.

Další fotografie z akce najdete na webu Dobročinné aukce.

Za podporu děkujeme partnerům Dobročinné aukce, kterými letos byli T-Mobile, Emun Partners a firma Hobra-Školník. Děkujeme. Poděkování platí i řadě dobrovolníků a firem, které nám poskytli zdarma řadu služeb a produktů.

A na co půjdou darované peníze? Nadace podporuje aktivní lidi po celém Česku, kteří mění své okolí k lepšímu. Podporuje je granty, vzděláváním a vzájemně je propojuje. Každý rok podpoří přes stovku projektů.

Peníze z výtěžku aukce konkrétně poputují na programy Viadukt (vzdělávání lidí z menších neziskovek z českých regionů) a Živá komunita (podpora desítek komunitních projektů po celém Česku). Část výtěžku půjde také na vydávání časopisu a filantropického portálu Umění darovat, který rozvíjí filantropii v Česku. Peníze přispějí také k rozvoji fundraisingu Nadace Via.

Nadace nemá peníze od státu ani z evropských grantů, peníze čerpá jen od dárců, firem a z výtěžku nadačního jmění. Věří, že podpora komunitních projektů a rozvoje filantropie spojuje lidi, přispívá k lepším vztahům a zvyšuje vzájemnou důvěru lidí.

Ještě jednou mockrát děkujeme. Děkujeme také za krásné fotografie Anně Šolcové.

Jak konkrétně pomáhá Nadace Via? Přečtěte si Deset krátkých příběhů, které ukazují, jak pomáhá Nadace Via

 

[viacafe]