Kohák a spol běží Velkou kunratickou, aby vybrali peníze na nový vozík pro držitelku Ceny Via Bona

Herec Jakub Kohák, cestovatel Dan Přibáň, sportovní komentátor Jiří Hölzel a lékař Tomáš Šebek vytvořili tým, aby běželi za dobrou věc. V neděli vyrazí na start Velké kunratické. Jejich cílem je vybrat peníze na nový invalidní vozík držitelky Ceny Via Bona Zdeňky Mocňákové.

„13. 11. obujeme tenisky a jdeme na trať Velké kunratické. Náš cíl je doběhnout a získat peníze na invalidní vozík Zdeňce, mimořádné osobě, která si to zaslouží. Pojďte nám pomoci a chcete-li nás trochu namotivovat, ať ten závod zvládneme, prosíme přispějte,“ píší členové týmu ve své dárcovské výzvě.

Tým chce nejen pomoci paní Zdeňce, ale také upozornit na Darujme.cz, online službu Nadace Via, která umožňuje online darování. A také na to, že si na Darujme.cz lidé mohou založit podobnou vlastní dárcovskou výzvu za dobrou věc. S podporou Nadace Vodafone Česká republika Nadace Via právě dokončuje nové Darujme.cz, které tuto možnost zjednoduší tak, že si dárcovskou výzvu bude moci založit úplně kdokoliv během několika minut.

Zdeňka Mocňáková navzdory svému postižení pomáhá jiným lidem se zdravotními problémy. Mimo jiné založila službu Senior taxi pro lidi, kteří se špatně pohybují. Letos od Nadace Via obdržela Cenu Via Bona.

Příspějte běžcům a paní Zdeňce Mocňákové na nový invalidní vozík. Děkujeme za vaše dary.

foto2