Hledáme mladé Dobrodruhy, které baví pomáhat

Máte kolem sebe děti, mladé lidi či kamarády, které baví pomáhat? Znáte někoho, kdo pomoc potřebuje? Napadá vás, jak získat peníze pro dobrou věc? Staňte se Dobro-druhy. Pomáhat může být dobrodružství!

V Nadaci Via jsme otevřeli nový program Dobro-druzi, který je zaměřený na podporu filantropie u dětí a mládeže.

V programu podpoříme až 15 týmů dětí a mladých lidí ve věku od 6 do 26 let, které se rozhodnou věnovat vlastní nápady, aktivitu, energii a čas, přípravě benefičních projektů, jejichž výtěžky pak darují na dobrou věc. Náplní projektů mohou být různé benefiční akce například běhy, bazary, divadelní představení, koncerty apod.

Od teď až do 12. října 2016 (POZOR, UZÁVĚRKA PŘIHLÁŠEK BYLA PRODLOUŽENA DO ÚTERÝ 18. ŘÍJNA 2016 DO 23:59:59!) se do programu mohou hlásit týmy – například školní třídy, oddíly, skupiny vysokoškoláků, návštěvníci nízkoprahových klubů či party kamarádů, které se pod vedením dospělého patrona (učitele, vedoucího kroužku, rodiče atd.) rozhodnou pomoci třeba osamělým seniorům, dětem z dětského domova, spolužákovi s hendikepem, místnímu útulku pro opuštěná zvířata či jinému dobročinnému účelu.

Jít příkladem je něco, co většinou očekáváme od rodičů, učitelů či vedoucích – zkrátka lidí starších a zkušenějších. V programu Dobro-druzi jdou děti naopak příkladem nám, dospělým. Velmi si ceníme odvahy, s jakou prošlapávají cestu obnově přerušených tradic české filantropie. — Jiří Bárta, ředitel Nadace Via

Mladí filantropové, kteří budou do programu vybráni, získají od Nadace Via metodickou, konzultační i finanční podporu. Konkrétně každý tým získá mj. bezplatnou účast na úvodním rozvojovém a vzdělávacím setkání, příležitost pro sdílení zkušeností s dalšími týmy, příspěvek 3 500 Kč na organizaci benefiční akce a zdvojnásobení celkového výtěžku beneficí do výše 15 000 Kč.

Mezi dárce programu patří i Nadace Karla Janečka. „Jedním z cílů Nadace Karla Janečka je podpora rozvoje aktivní občanské společnosti, a proto jsme se rozhodli podpořit program Dobro-druzi Nadace Via, který je zaměřen na filantropii dětí a mládeže. Vnímáme jako velmi důležité vést mladé lidi k pomoci ostatním a k aktivnímu občanství,“ řekl ředitel nadace Tomáš Řemínek.

Chcete se do programu Dobro-druzi přihlásit? Pokračujte na www.nadacevia.cz/dobro-druzi.

Zajímá vás, kdo byli účastníci minulého ročníku a jak a kde pomáhali? Seznamte se s nimi a jejich benefičními projekty.

Chcete šířit informaci o Dobro-druzích s těmi, které by program mohl zajímat? Staňte se fanoušky Dobro-druhů na Facebooku a sdílejte příspěvek k otevření programu.

Chcete se o programu dozvědět víc? Přijďte 22. září 2016 v 18 hod do Skautského institutu v Praze na informační a konzultační setkání.

Děkujeme, že nám pomůžete šířit informaci o Dobro-druzích mezi dětmi a mladými lidmi a těšíme se na všechny nové Dobro-druhy, kteří chtějí pomáhat!

 

loga_horizontal_web