Rychlé granty pomáhají k dialogu!

Program Rychlé granty nabízí finanční pomoc, ale i odborné konzultace pro aktivní lidi, kteří se nebojí vystoupit a ozvat se proti nekalostem v jejich okolí. Nestojíme ani na jedné straně „konfliktu“ – naopak se snažíme o podporu veřejné diskuze nad daným tématem. 

V lednu jsme vyhlásili již 9. ročník programu „Města z jiného těsta – Rychlé granty“ a od té doby poskytli grant v maximální výši 30 000 Kč už 16 projektům z celého Česka.

V názvu programu se vyskytuje „rychlost“, která odkazuje na jednu z jeho předností. Grantová kola jsou otevřena celoročně a jejich uzávěrka je vždy první čtvrtek v měsíci. Takovou mnemotechnickou pomůckou, že už bude uzávěrka, je pro nás zkouška sirén první středu v měsíci. Maximálně 2 až 3 týdny po uzávěrce zasedá hodnotící komise, která rozhodne o (ne)podpoře projektů – těm se pak zakrátko objeví na jejich účtě i schválený grant. Tak jednoduché to je!

Podpořenými se mohou stát ty projekty, které reagují na aktuální kauzu, zapojují širokou veřejnost a nejen kritizují, ale také přicházejí s řešením dané situace nebo jsou otevřené kompromisu, protože veřejný prostor je dialog!

Nejbližší uzávěrka programu je 7. července 2016, tak ji nepropásněte! Vše o Rychlých grantech se dozvíte na našich stránkách nebo nám také můžete zavolat a vše s námi osobně probrat na telefonu 731 873 272.

A pokud potřebujete inspiraci, jak by jste to mohli dělat i u vás, není nic jednoduššího než se podívat do mapy námi podpořených projektů.

 

Děkujeme našim partnerům a dárcům, kteří Rychlé granty podporují!